Kaju Fıstığı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kaju Fıstığı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Adının aksine kaju fıstığı aslında bir çeşit tohumdur. Kaju elmalarından gelirler ve yüksek besin değerleri ve sağlığa yaptığı  yararları ile bilinirler. Bakır, magnezyum, demir, fosfor ve selenyum bakımından zengindirler.

Ham ve işlenmemiş kajular zehirli olabilir .Bununla birlikte, işlendikten sonra besleyici ve lezzetlidirler ve birçok güçlü sağlık yararı sunarlar. Kaju tüketimi, kardiyovasküler sağlığın iyileştirilmesi, kilo kaybı ve kolesterolün düşürülmesi ile bağlantılıdır.

Kaju fıstığı nedir?

Kaju, Brezilya'ya özgü olan ancak dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilen kaju ağaçlarından elde edilir.

Kaju fıstığı, mekanik olarak kabuklandıklarında genellikle zarar gördükleri için öncelikle elle kabuklanır. Çok pahalı olmasının nedeni ciddi bir emek ile piyasaya sürülmesidir.

Kaju fıstığı genel sağlığınız için harikadır çünkü K vitamini, diyet lifi, omega-3 yağ asitleri ve bir dizi başka sağlıklı mineral bakımından zengindirler. Harika bir enerji kaynağıdır

Kaju fıstığı, bakır, manganez ve magnezyum gibi mineraller içerdiğinden yer fıstığından farklıdır

Kaju Evcil Hayvanlara Zarar Verebilir mi?

Kaju fıstığı, köpekler için sağlıklı ve besleyici yiyecekler hazırlayabilir. İnsanlara fayda sağlayan antioksidanlar, yağ asitleri ve diğer besinler köpekler için de harikadır .Kaju fıstığı köpekler için güvenlidir. Çok fazla kalori içerdikleri göz önüne alındığında, köpeğinizi kaç kaju ile beslediğinize dikkat etmelisiniz.Ara öğün olarak arada vermenizde bir sakınca yok ancak sürekli kaju ile beslemeniz kilo almasına neden olabilir.

 

 

Kaju fıstığını bu kadar sağlıklı yapan tekli doymamış yağ asidi içeriğidir. Bu doğal yağ ise vücudumuza son derece fayda sağlar.Kaju ayrıca kasları ve kemikleri güçlü tutan yüksek düzeyde amino asitler ve proteinler içerir.

Kaju fıstığı vücudun zinde ve sağlıklı olması için ihtiyaç duyduğu minerallerin çoğunu içerir.

Çinko, selenyum ve magnezyum gibi mineraller, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıkları önlemeye bağlanmıştır. Kaju fıstığında bulunan minerallerin çoğu aynı zamanda güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

 

Kaju fıstığı sodyum içermez, ancak çok fazla tuz kalp sağlığına zararlı olabileceğinden tuzlu kaju tüketirken dikkatli olun.

Kaju Antioksidanları

Kaju harika bir antioksidan kaynağıdır ve vücudu oksidatif stresin etkilerine karşı korumaya yardımcı olabilir.

 

 

Kaju fıstığı çok fazla kaloriye sahip olsa da, kilonuzu artırma riski yoktur. Bir çalışma, daha fazla kuruyemiş tüketmenin belinizin büyüdüğü veya BMI'nin yükseldiği anlamına gelmediğini gösterdi. Kuruyemiş tüketmenin diyetle ilgili faydaları, artan kalori alımından daha ağır basıyor ve aslında onu dengeliyor.

 

Kaju Fıstığı Kolesterolü Düşürmeye Yardımcı

Kaju fıstığının sizin için bu kadar iyi olmasının bir nedeni, düzenli kaju tüketiminin “kötü” kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olmasıdır.

 

Kaju Fıstığı Kan Basıncı Düzeylerini Doğal Olarak Düşürebilir

Kaju fıstığındaki magnezyum ve potasyum gibi mineraller kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur ve hipertansiyonu olanlar için faydalı olabilir.

 

Kaju Fıstığının İçindeki Mineraller Kemikleri Güçlendirir

Kaju fıstığı, iyi kemik sağlığını desteklediği ve muhtemelen osteoporoz gibi durumları önlediği gösterilen vitaminler ve mineraller içerir.

Kaju, sağlıklı kemikler için gerekli olan K vitamini açısından da zengindir. Bazı araştırmalar, insanların çoğunun yeterli K vitamini almadığını gösteriyor. K vitamini eksikliği kemik kütlesi yoğunluğunu etkiler ve kemik kırılma riskini artırır.

Kaju Fıstığı Kilo Kaybına Yardımcı Olur

Fındıkların kilo almanıza neden olduğu yaygın bir yanılgıdır. Gerçek şu ki, uygun bir kilo verme programı ile birleştirildiğinde kilo vermenize yardımcı olabilirler.

Çoğu insan diyet yaparken ve kilo verirken kuruyemişlerden kaçınır çünkü içlerinde çok fazla kalori ve çok fazla yağ vardır .Kaju, açlık sancılarını ortadan kaldıran ve daha uzun süre tok kalan lezzetli bir atıştırmalıktır.

.

Kaju İçin Yan Etkiler ve Önlemler

Çoğu insan, sağlıklı ve dengeli beslenmelerinin bir parçası olarak kaju gibi kuruyemişlerden hoşlanır. Bununla birlikte, bazı insanlar potansiyel olarak yaşamı tehdit eden alerjik reaksiyonlara neden olan fıstk alerjilerine sahiptir.Bazı insanlar kaju fıstığı tüketirken, özellikle de çok fazla tükettiklerinde şişkinlik ve gazdan muzdarip olurlar.