Maddelerle Ay çekirdeğinin İnsan'a Etkisi

Ay Çekirdeği faydalı mı? Cevabımız ;EVET!

Ayçiçeği tohumlarının sofranıza getireceği çok fayda var. Bunlar :

Kalp sağlığı

Çok fazla antioksidan var

Kan şekerini stabilize edebilir

Minerallerle dolu

Uygun fiyatlı ve ekonomik

Başlıkları sunduğumuz maddelere bakalım mı?

1. Kalbiniz için çok iyi

Ay Çekirdeği, kalbinizin sevdiği besin maddelerinde yüksektir. Buna lif, vitaminler, sağlıklı yağlar ve mineraller dahildir. Araştırmalar, Ay Çekirdeğinde yüksek bir diyetin kalbinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabileceğini ve kalp hastalığına karşı koruyabileceğini düşündürmektedir.

Ayrıca, ay çekirdeği atıştırmak, kolesterol ve kan basıncını kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir. Önceden de bahsettiğimiz gibi besinin içersinde doğal şekilde bir yağ mevcuttur bu nedenle alınan bu yağ vücudumuza zarar vermez kalp damarlarımızı tıkamaz aksine hem vücudumuzun ihtiyacı olan yağı alır hem de kalp sağlığımızı korumuş oluruz.

2. Yüksek antioksidanlar mevcuttur

Ay Çekirdeği, vücudunuzu sağlıklı tutmaya yardımcı olan bileşiklerle (antioksidanlar gibi) doludur.Bu minik tohumlar, E vitamini ve daha fazlasını içeren çeşitli antioksidan bileşikler içerir. Antioksidanlar, hücrelerinizi hastalığa yol açabilecek hasarlardan korumaya yardımcı olur.

3. Sağlıklı kan şekeri düzeylerini yükseltmeye yardımcı olabilir Özellikle şeker hastaları tüketmeli.Dengeli, besleyici yoğun bir diyet yemek, kan şekerinizi sağlıklı bir seviyede tutmanın en iyi yollarından biridir.Yeşil bir salatanın üzerine Ay Çekirdeği içini serpmeyi deneyin veya kan şekeri dostu bir atıştırmalık için elma dilimleri ile ay çekirdeği yağını eşleştirin.Hem doğal yağ alacaksınız hem de son derece sağlıklı besleneceksiniz

4. Mineraller açısından zengin bir besin

Ay Çekirdeği magnezyum, çinko, bakır ve selenyum gibi önemli minerallerle doludur. Diyetinizde yeterince mineral açısından zengin gıdalar aldığınızdan emin olmak önemlidir çünkü bu besinler vücudunuz için çok önemli görevleri vardır

5. Kullanışlı ve doyurucu atıştırmalık

Ayçekirdeği bol protein, yağ ve lif sayesinde taşınabilir ve süper doyurucudur. Bu, eğer kaçarsanız, akıllı bir atıştırmalık oldukları anlamına gelir.Çiğ fındık ve cevize ek olarak bu besini de diyet programınıza dahil etmenizi öneriyoruz.

Çantanızda kısacası yanınızda  bir paket ay çekirdeği bulundurmayı deneyin, böylece açlık hissi yasadığınız anda  sağlıklı bir seçeneğiniz olur.

Ay Çekirdeği iyi bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Özellikle E vitamini, folat, fosfor, bakır, manganez ve selenyum bakımından yüksektirler.E vitamini aslında vücutta birçok önemli rol oynayan bir besin grubunu ifade eder. Hücreleri hasardan koruyan güçlü bir antioksidan görevi görürler. Bu besinler ayrıca bağışıklık fonksiyonunda, hücresel sinyalleşmede ve daha fazlasında yer alır.

Ayrıca Ay Çekirdeği protein, sağlıklı yağlar ve lif sağlar.Lifli besinler sindirim başta olmak üzere bağırsak sağlığımızın desteklenmesi ve sağlıklı çalışması açısından son derece önemlidir.