Ayçiçeği Hakkında

TOHUMLAR HAKKINDA BİLGİLER

Bazı tohumların detaylarını vereceğimiz bu yazımızda hem sağlıklı kalmanız hem de göbek yağlarından kurtularak kilo vermenize yardım etmeyi hedefliyoruz.

Çocukluğumuzdan beri bize öğretilen bazı hatalı bilgiler mevcut bunlar meyveleri yemelisiniz tohumları sakın yemeyin gibi bilgiler. Oysaki günümüzde bilim otoriteleri bu bilginin yanlış olduğunu belirtmektedirler. Evet tüm bitkilerin tohumlarını yemeniz doğru olmaz ancak bazı bitkilerin tohumları da bizim sağlığımız açısından son derece yararlıdır. Sağlıklı kalbi desteklemekten diyabet ve prostatı yönetmeye kadar, bu tohumlardan bazıları fitness tutkunları arasında büyük ilgi görmektedir. Bazı tohumların ayrıca göbek yağını azalttığı ve kilo kaybını sürdürmeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Kilo Verme Diyetinize Eklemeyi Düşünebileceğiniz Tohumlar Hakkında Bilgiler:

1. Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği, öğün ortasında sağlıklı ve doyurucu bir atıştırmalık olabilir. Her ikisi de uzun süre tok kalmanıza ve açlık isteklerinizi uzak tutmanıza yardımcı olan protein ve lifle yoğun bir şekilde paketlenirler. Kabak çekirdeği ayrıca metabolizmayı doğal olarak hızlandırmaya yardımcı olan iyi bir çinko kaynağıdır. Çiğ, kuru kavrulmuş veya ıslatılmış kabak çekirdeği birçok şekilde tüketilebilir. Bağırsaklarımız içinde oldukça faydası tartışılmazdır.

2. Keten tohumu: Keten tohumu, kandaki 'sağlıksız' (LDL) kolesterolü düşürebilen, kan şekerini dengeleyebilen, lif için harika bir kaynaktır. Ayrıca, keten tohumları da en iyi bitki bazlı protein kaynaklarından biri olarak kabul edilir. Proteinler, iştah azaltıcı hormon düzeylerini artırmaya ve açlık hormonu düzeylerini düşürmeye yardımcı olur. Bu nedenle muhakkak keten tohumunu güvenerek tüketebilirsiniz.

3. Chia Tohumları: Chia tohumları aynı zamanda mükemmel bir protein kaynağıdır .Sürekli protein açısından zengin besinler arayışında olan vejetaryenler, bu tohumları kilo verme diyetlerine dahil edebilirler. Chia tohumları doğada sıcak olduğu için her gün iki yemek kaşığından fazla chia tohumu alınması tavsiye edilmez. Bunları salatalara, çorbalara, ekleyebilirsiniz.

4. Ayçiçeği Tohumları: Bu hafif cevizli tohumlar, çoklu doymamış yağlar veya iyi yağlar ile doludur. Ayrıca kilo verme diyetine iyi bir katkı sağlarlar. Protein, lif ve E vitamini gibi temel minerallerle dolu bu tohumlar, sürdürülebilir kilo kaybı için sağlıklı bir etkendir. Bu tohumlar, kırılması gereken sert bir kabukla kaplıdır. Bu tohumları salatalara, tahıl gevreklerine dahil edebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi almak adına web sitemizdeki diğer ürünlerimize de bakmanızı öneririz.