Kaju fıstığı nedir ve faydaları nelerdir

KAJU FISTIĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Kaju, Brezilya'ya özgü tropik bir ağaç olan kaju ağacından elde edilen böbrek şeklinde bir tohumdur, ve dünyanın çeşitli sıcak iklimlerinde yetiştirilmektedir. "Çiğ" kajular zehirli sarmaşıkta bulunan bir madde içerdiklerinden gerçekten çiğ kajuları yemek güvenli değildir ve kaju bir  tohumdur. Besin maddeleri ve faydalı bitki bileşikleri bakımından zengindirler ve birçok yemeğe kolayca eklenebilirler. Çoğu fıstık gibi kaju da genel sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Kilo kaybı, gelişmiş kan şekeri kontrolü ve daha sağlıklı bir kalp gibi faydalarla ilişkilendirildiler.

Bu makale, sizin için iyi olup olmadıklarını belirlemek için kajuların  faydalarını ve olumsuz yanlarını gözden geçirmektedir.

Yararlı  bitki bileşikleri içerir. Kuruyemişler ve tohumlar antioksidan santraller olarak kabul edilir ve kaju fıstığı da bunlara dahildirler.Kaju fıstığı iltihabı azaltmaya yardımcı olur ve vücudunuzun sağlıklı ve hastalıktan uzak kalma yeteneğini artırır

Kilo vermenize yardımcı olabilirler

Fıstık  kalori ve yağ bakımından zengindir. Bu nedenle, kilo vermek isteyen kişilere geleneksel olarak diyetlerindeki kuruyemiş miktarını sınırlamaları tavsiye edilir.Ancak araştırmalar, kuruyemişten zengin diyetleri, kuruyemişsiz diyetlere göre daha fazla kilo kaybı ve genel olarak daha düşük vücut ağırlıkları ile ilişkilendirmeye başlıyor.Özellikle son dönemlerde hızlı kilo vermeye yardımcı ketojenik diyette mantık yağların alımı ile –doğal yağlar-vücudun yağı kullanarak zayıflamasıdır işte tam da bu noktada doğal yağdan zengin kuruyemişler devreye girer. Kaju , beklenenden daha az kalori sağlamanın yanı sıra, açlığı azalttığı ve tokluk hissini artırdığı bilinen protein ve lif açısından da zengindir ve her ikisi de kilo kaybını daha da artırabilir .Kalp sağlığını iyileştirir.

Kajuları diyetinize eklemek çok kolaydır.

"Çiğ" veya kavrulmuş olarak yenebilir ve kolay taşınabilir bir atıştırmalık haline gelebilirler. Cebinizde veya çantanızda bir avuç bulundurabilirsiniz. Bütün veya öğütülmüş kaju fıstığı, karıştırılmış tofu ve patates kızartmasından çorba, salata ve güveçlere kadar çeşitli yemeklere dahil edilebilir. Bunları yemeklere lezzet katmak veya en sevdiğiniz tatlıların sütsüz versiyonlarını yapmak için kullanın. Sadece bazı kavrulmuş ve tuzlanmış kajuların önemli miktarda ilave yağ ve tuz içerebileceğini unutmayın. Amacınız fazla tuzu veya ilave yağları sınırlamaksa, mümkün olduğunda kuru kavrulmuş tercih edin zaten çok yemeyeceksiniz sadece  Potansiyel  avuç miktar ara öğün olarak sizi tok tutacak ve elbette bol su içmeyi ihmal etmeyiniz.

Dezavantajlar nelerdir?

Kaju genellikle çoğu insanın diyetine güvenli bir ektir. Kavrulmuş veya tuzlanmış kajuların yüksek düzeyde ilave yağ veya tuz içerebileceğini unutmayın. Kavrulmamış kajuları evde ekstra yağ olmadan kendiniz kavurmayı düşünün .Bunu yapmak için, kavrulmuş kajularınızı bir fırın tepsisine tek kat halinde yayın. Ardından, fırınınızın orta rafında  (180°C) sıcaklıkta 8–10 dakika boyunca kuru olarak kızartın. Yanmayı önlemek için kajuları 3-5 dakikalık aralıklarla karıştırmayı unutmayın. Kaju, lif, protein ve sağlıklı yağlar açısından zengindir. Ayrıca çeşitli vitaminler, mineraller ve sağlığı koruyucu faydalar içerirler.