Ay çekirdeğinin İnsana Faydası

Ay çekirdeğinin 4 İnanılmaz Sağlığımıza  Faydası Nedir?

Bunlar Nelerdir birlikte bakalım ne dersiniz?

Ay Çekirdeği, hoşunuza giden ve iştah kabartan ama sağlığınıza yağ oluşumundan başka hiçbir işe yaramayan bir çok besinden daha yararlıdır desek abartmış olmayız. Diyetinize Ay Çekirdeği eklemek,her gün bir avuç tüketmek  cildiniz, kalbiniz, bağışıklığınız ve genel sağlığınız için harikalar yaratır. Ciddi bir sağlık artışı tablosu  için en sevdiğiniz atıştırmalıklara eklemeye başlamanız için dört iyi neden bulmak için aşağıdaki yazıyı sizler için derledik lütfen zaman ayırıp okuyun.

Ay Çekirdeği Yemek;

Aşağıdaki beslenme bilgileri, tuzsuz kuru kavrulmuş ayçiçeği tohumlarının bir porsiyonu için hazırlanmış son derece değerli bir bilgidir.

Kalori: 165

Toplam Yağ: 14 gram

Doymuş Yağ: 1.5 gram

Tekli doymamış Yağ: 3 gram

Çoklu doymamış Yağ: 9 gram

Kolesterol: 0 miligram

Sodyum: 1 miligram

Karbonhidrat: 7 gram

Lif: 3 gram

Şekerler: 0 gram

Protein: 5.5 gram

A Vitamini: 2.5 IU (%0 Günlük Değer)

C Vitamini: 0,5 mg (%4 DV)

Kalsiyum: 20 miligram (%2 DV)

Demir: 1 miligram (%6 DV)

Ay Çekirdeği bir  porsiyon için oldukça yüksek yağ içerirken, çoğunlukla tekli ve çoklu doymamış yağlardan yapılırlar, bunlar vücudumuzun ihtiyaç duyduğu mükemmel yağ kaynağıdır.Daha önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz gibi besinlerin içersinde bulunan doğal yağları vücudumuza almak son derece yararlıdır .Dışarıdan edinilen yağlar gibi vücudumuza zarar vermez Kolestrolümüzü yükseltip kilo olarak bize dönmez. Özellikle fazla miktarda alınan yağlar kalp damar sağlığımızı çok ciddi biçimde tehdit eder. Tıpkı mutfakta bulunan gider boruları gibi düşünebilirsiniz.Yağlı bulaşıkları yıkaya yıkaya borularımız tıkanır. Ek olarak, iyi bir lif ve protein kaynağıdırlar ve en sevdiğiniz salatalara ve diğer tariflere güzel bir besin takviyesi eklerler.Hatta ekmek yapımında bile kullanmanızı tavsiye ederiz.Ekmeğinizi tam buğday unu veya başka unlar ile evinizde kendiniz yapabilir içersine istediğiniz besini ekleyebilirsiniz.İşte size sağlıklı bir karbonhidrat gönül rahatlığı ile tüketme şansına sahipsiniz.

Ay  Çekirdeği İltihap Önleyici Faydalara Sahiptir Romatizma Hastalarına seslenebiliriz

Chia  gibi son moda tohumları yemek zorunda değilsiniz,Hem pahalı hem de kolayca bulamayabilirsiniz.Amerika’da yapılan bir araştırma bu tohumların sunduğu faydalardan  faydalanmak için ayçiçeği ve diğer tohumların tüketilmesinin daha düşük iltihaplanma seviyeleri ile ilişkili olduğunu buldu .Özellikle romatizma hastalarının lahana suyu başta olmak üzere doğal yöntemlerden bir diğeri olan ayçiçeği tohumunu tüketmesi son derece yararlı olacaktır.

 

Ay çekirdeği Kalp Sağlığınızı Artırır

Doymuş yağın aksine, orta derecede doymamış yağ tüketiminin aslında kişinin kalp sağlığını iyileştirdiği gösterilmiştir. Daha önceki yazılarımızda anlattığımız üzere yağları genel olarak besinlerin kendisinden yeterli düzeyde alırsak kalp damar tıkanıklığını da önlemiş oluruz.

 

Ay Çekirdeği Hastalıkları Önlemeye ve Savaşmaya Yardımcı Olan Mucizevi bir besin

Ay Çekirdeği, ikisi çinko ve selenyum olmak üzere yaklaşık bir düzine temel vitamin ve mineral için iyi veya mükemmel bir kaynaktır. Çinko, bağışıklık hücrelerinin düzgün işlevini geliştirmeye ve sürdürmeye yardımcı olduğu için bağışıklık sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. İşte tam da bu nedenle beslenmenizin vazgeçilmez bir parçası olarak görmenizi öneriyoruz. Özellikle Alzheimer hastalığının önlenmesinde önemli bir rol oynadığı aşikardır.

 

Ay Çekirdeği Anne adayları için Harika Bir Besindir

İster bebek sahibi olmayı umuyor olun, ister hamile olun ya da sadece dengeli bir diyet uygulamaya çalışıyor olun, ayçiçeği tohumlarının size sunacağı çok şey var. Bu tohumlar iyi bir çinko ve folat kaynağıdır ve mükemmel bir E vitamini kaynağıdır. E vitamini, fetüsün kırmızı kan hücrelerini ve kaslarını geliştirmesine ve kullanmasına yardımcı olduğu için doğum öncesi sağlık için gereklidir. Folat plasentayı destekler

E vitamini aynı zamanda "hamilelik ışıltısı" elde etmek için önemli bir besindir. UV hasarına karşı savaştığı ve en büyük organınızı beslediği için muhtemelen içinde E vitamini bulunan bir cilt bakım ürünü satın almışsınızdır. Ay Çekirdeği günlük ihtiyaçlarınızın üçte birinden fazlasını karşılar.İşte bu nedenle yaşamınızdan asla ihmal etmeyiniz.

Faydaları saymakla tükenmez bu nedenle hayatınızda beslenmenizin muhakkak içersinde yer almalıdır.