Ay Çekirdeği Bizler İçin İyi midir? Faydaları ve Daha Fazlasını Bilmek İstemez misiniz?
Sağlıklı yağlar, faydalı bitki bileşikleri ve çeşitli vitamin ve mineraller açısından zengindirler.Bu besinler, kalp hastalığı ve tip 2 diyabet dahil olmak üzere yaygın sağlık sorunları riskinizi azaltmada rol oynar
Ayçekirdeğinin beslenmesi, faydaları ve nasıl yeneceği de dahil olmak üzere bilmeniz gereken her şey burada.Sizlere bildiklerimizi aktarmak istiyoruz
Ay Çekirdeği Nedir?
Ayçiçeği bitkilerinin iki ana türü vardır. Bir tür yediğiniz tohumlar için yetiştirilirken, diğer tür -ki çiftlikte üretilenlerin çoğu - yağ için yetiştirilir
Yediğiniz Ay Çekirdeği, kabuk olarak da adlandırılan yenmez siyah-beyaz çizgili kabuklarla kaplıdır. Ayçiçek yağı çıkarmak için kullanılanların katı siyah kabukları vardır.
Ay Çekirdeği hafif, cevizli bir tada ve sert fakat yumuşak bir dokuya sahiptir. Lezzeti arttırmak için genellikle kavrulurlar, ancak onları çiğ olarak da satın alabilirsiniz.
Ay Çekirdeği özellikle E vitamini ve selenyumda yüksektir. Bunlar, vücudunuzun hücrelerini çeşitli kronik hastalıklarda rol oynayan serbest radikal hasarına karşı koruyan antioksidanlar olarak işlev görür .Kısacası beslenmemizde ve hayatımızın her döneminde muhakkak yer alması son derece önemli bir yiyecektir.